Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Мистецтво Слобожанщини» запрошує на майстер-клас з Жостівського розпису

«Мистецтво Слобожанщини» запрошує на майстер-клас з Жостівського розпису

Захід від авторки виставки «Мальовничо!» Олени Кічкіної відбудеться 9 серпня о 17:00.

На майстер-класі Олена Кічкіна познайомить зацікавлених з традицією Жостівського розпису, кожен матиме можливість спробувати самостійно зробити розпис в стилі цього народного мистецтва.

Жостовські розпис - живопис на металевих підносах, покритих попередньо декількома шарами густого грунту (шпаклівки) і масляного лаку, зазвичай чорного. Основний мотив - квітковий букет - простий і лаконічний за композицією, в якому чергуються великі садові і дрібні польові квіти; об'ємно-мальовнича передача реальної форми квітки поєднується з декоративною барвистістю колірного рішення, народного кистьового розпису на скринях, прялках.

Довідка. Олена Кічкіна народилася в Харкові. Навчалася в Міжнародному слов'янському університеті на спеціальності «Міжнародні відносини», в Харківському педагогічному університеті ім. С. Сковороди на художньо-графічному факультеті. Вивчала китайський живопис в Тяньдзинському технологічному університеті (Китай). Альона - постійний учасник обласних та всеукраїнських виставок, з 2011 року займається декоративно-прикладним мистецтвом, Петриківським розписом, Жостівським розписом, китайським живописом Гохуа.