Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки Офісу Харківщини у Вашингтоні переробники сільгосппродукції вийшли на нові ринки збуту

Завдяки Офісу Харківщини у Вашингтоні переробники сільгосппродукції вийшли на нові ринки збуту

Про це повідомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов.

За його інформацією, виробничо-переробний завод «Рекаст» уклав низку довгострокових контрактів за підтримки Офісу Харківської області у Вашингтоні. Підприємство спеціалізується на випуску жирних кислот, які використовуються у виробництві комбікормів, біодизеля, харчовій та інших галузях промисловості. Замовниками продукції харківського підприємства є компанії з Азії та Європи, які мають тісні партнерські зв’язки у США.

«Економіка США має глобальний характер. Американські компанії працюють в усьому світі і з усім світом. Тому вихід на ринки третіх країн за допомогою американських партнерів – це для нас не менш перспективний напрям роботи, ніж вихід на внутрішній ринок США», - розповів Олександр Лукашов.

За його словами, завод «Рекаст» став гарним прикладом успішності такої стратегії. На замовлення підприємства Офісом Харківської області у Вашингтоні була розпочата робота з такими компаніями, як Tyson Foods, RCL Foods, іншими світовими гравцями, які мають тисячі підрядників в багатьох країнах. Як результат, продукція харківського заводу знайшла своє місце в цих глобальних виробничих ланцюгах.

Як повідомив директор ТОВ «ВПЗ «Рекаст» Михайло Слюнін, завдяки Офісу Харківщини у Вашингтоні підприємство уклало великі довгострокові контракти з компаніями GANGZHOU City RONGFA Medicine for animals Co. Ltd (Китай) та Ajino Moto (Таїланд). Також укладені контракти з низкою європейських компаній, серед яких, зокрема, Heinrich Nagel KG, Rubelmann Gmbh (Німеччина), Berg-Schmidt Polska, UMGROUP (Польща), Noba B.V. та Marine Olie (Нідерланди).

«Наразі ми вже маємо повний аналіз ринку жирних кислот у США, працюємо над подальшим розширенням кола замовників», – зазначив Михайло Слюнін.