Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Центрі культури і мистецтва відкриється виставка ляльок-мотанок

У Центрі культури і мистецтва відкриється виставка ляльок-мотанок

Експозиція під назвою «Слобожанський хоровод» присвячена 25-й річниці незалежності України.

Творчі колективи під керівництвом кураторів (художники, майстрині-лялькарки та етнографи) з усіх районів Харківщини представлять свої роботи на суд глядачів.

Ця виставка є третім (завершальним) етапом Обласного конкурсу з виготовлення ляльки-мотанки «Слобожанський хоровод», мета якого – популяризувати  традиційну українську культуру серед населення та виховати  національний світогляд людей через пізнання народного мистецтва.

«Кожна з робіт – це  композиція з пари ляльок (жіночої та чоловічої статі) завдовжки 50 см у національному вбранні, - розповідають організатори. - Конкурсні роботи  супроводжені розгорнутим описом, який є результатом етнографічного дослідження,  проведеного творчими групами на предмет деталей одягу (головний убір, спідниця, плахта, сорочка, взуття, фартух та ін.), характерних для тієї або іншої місцевості».

Виставка проводиться за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА та працюватиме з 4 по 29 серпня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва за адресою: вул. Пушкінська, 62.