Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Два банки приєдналися до обласної програми стимулювання ОСББ до утеплення домівок

Два банки приєдналися до обласної програми стимулювання ОСББ до утеплення домівок

Відповідні договори були підписані між Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, АТ «Ощадбанк» і ПАТ АБ «Укргазбанк» 29 липня.

Як повідомив директор Департаменту ЖКХ Сергій Магдисюк, фінансові установи приєдналися до обласної Програми стимулювання ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів. Також він нагадав, що у поточному році на реалізацію програми з обласного бюджету спрямовано 1,1 млн грн.

«Згідно з цією програмою, за рахунок коштів обласного бюджету відшкодовується 20% суми кредитів, які ОСББ та ЖБК беруть на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів, - розповів Сергій Магдисюк. – Враховуючи те, що 40%-е відшкодування таких кредитів проводиться з державного бюджету, це буде гарним стимулом до прийняття рішення на користь впровадження технологій енергозбереження і термомодернізації власних багатоквартирних будинків у нашій області».

У департаменті уточнили, що відшкодування здійснюється за кредитами, що були залучені на купівлю обладнання для облаштування індивідуальних теплових пунктів, регуляторів теплового потоку, вузлів обліку гарячої та холодної води і теплової енергії. Також відшкодовуватимуть установку вікон з двокамерними склопакетами для місць загального користування (під'їздів, підвалів, технічних приміщень, горищ) і придбання матеріалів для проведення теплоізоляції зовнішніх стін, покрівель і фундаментів. Крім того, під дію програми підпадає устаткування для модернізації систем освітлення місць загального користування.