Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ремонт доріг загального користування місцеві ради спрямували 33 млн грн

На ремонт доріг загального користування місцеві ради спрямували 33 млн грн

Про це в ході селекторної наради повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«У цьому році, як ніколи, у нас триває спільна конструктивна робота з керівниками районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів, міських рад, міст обласного підпорядкування з ремонту не тільки доріг комунального значення, але і доріг загального користування місцевого значення. Цю роботу ми тримаємо на постійному контролі. І ще раз звертаємося до органів місцевого самоврядування й просимо активніше брати участь і допомагати нам в ремонті доріг загального користування місцевого значення, які з'єднують населені пункти, а особливо там, де проходять маршрути шкільних автобусів, - сказав Євгеній Шахненко. - Скажу, що на сьогоднішній день цифра співфінансування з місцевих бюджетів, міських, сільських, селищних перевищила вже 33 мільйони гривень. В умовах значного недофінансування потреб в ремонті доріг це - велика підмога для Служби автомобільних доріг і в цілому для жителів області».

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, за рахунок коштів місцевих рад вдалося ліквідувати близько 45 тис. кв. м ямковості на дорогах. Найбільші надходження передбачені Балаклійським районом - більше 8 млн грн, стільки ж - Харківським, близько 8 - Дергачівським. Зміївський район на дороги загального користування виділив близько 2 млн грн, Ізюмський - 1,7, Чугуївський - 1,2, Шевченківський - 0,8 млн грн, Борівський - 0,6, Богодухівський - 0,5.

Крім того, в ході селекторної наради Євген Зражевець повідомив, що на сьогоднішній день вже відремонтовано більше 4 тисяч кілометрів доріг державного значення.

«Повністю готові автомобільні дороги за напрямками Харків-Ізюм, Харків-Зміїв-Балаклія, Мерефа-Лозова, Харків-Богодухів, Старий Мерчик-Краснокутськ та інші, - зазначив Євген Зражевець. - Однак на цьому ми не зупиняємося. На сьогоднішній день стоїть першочергове завдання - надати комфортний проїзд по напрямках шкільних автобусів, автобусних маршрутів, основних в'їздів у райони. Потенціал дорожніх підприємств дозволяє це виконати».

Крім того, за його інформацією, в 10 районах області (Дворічанському, Дергачівському, Золочівському, Краснокутському, Куп'янському, Лозівському, Нововодолазькому, Сахновщинському, Харківському і Чугуївському) відновлено техніко-експлуатаційні характеристики на 12 мостах. На даний момент проводяться роботи з відновлення моста в Печенізькому районі.

Євгеній Шахненко також зазначив, що завдяки активній позиції Харківської облдержадміністрації, голови ХОДА Ігоря Райніна, керівництва Служби автомобільних доріг у Харківській області, в цьому році були отримані кошти на ремонт дороги Куп'янськ-Чугуїв-Мілове, Харків-Богодухів-Охтирка, реконструкцію мостів в місті Ізюм через річку Сіверський Донець.

«Ми плануємо виконати певну частину робіт на мосту в Губарівці Богодухівського району, який уже понад 8 років не працює. Завершено роботи по дорозі Пересічне-Бермінводи. Також ми відремонтували, зробили розмітку по окружній дорозі. Це, безумовно, заслуга нашої злагодженої роботи», - зазначив Євгеній Шахненко.