Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк привітав харківську лучницю - бронзову призерку чемпіонату Європи

Михайло Черняк привітав харківську лучницю - бронзову призерку чемпіонату Європи

Олена Борисенко нещодавно повернулася з Румунії, де з 18 по 23 липня проходив молодіжний чемпіонат Європи зі стрільби з лука.

«Від імені голови ХОДА Ігоря Райніна вітаю з високими спортивними досягненнями і бажаю подальших успіхів, - сказав Михайло Черняк. - Хочу, щоб ви знали - в обласній адміністрації завжди готові підтримати вас. На вашому спортивному шляху можете сміливо розраховувати на нас».

Лучниця подякувала керівникам області за підтримку, зазначивши, що саме завдяки цьому їй вдалося завоювати «золото» чемпіонату світу в минулому і європейську «бронзу» в цьому році.

«Хочу сказати спасибі всім, хто мене підтримував. Я вдячна керівнику Харківської області Ігорю Райніну, Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА, ХНУ ім. В.Н. Каразіна, соціологічному факультету, кафедрі фізвиховання, профкому та обласній організації ФСТ «Динамо України», - сказала спортсменка.

Також Олена поділилася своїми враженнями від участі української команди у змаганнях. За словами лучниці, юніорський чемпіонат Європи став для неї справжнім випробуванням. З початку весни у спортсменки було 4 міжнародних виїзди і всього два вихідних без змагань.

«Це мій останній юніорський сезон, - поділилася лучниця. - Я розуміла, що мені потрібно бути лідером кваліфікації на юніорському кубку та чемпіонаті, тому що за підсумками цих змагань буде вручено Кубок Європи. Кубок взяла, але потім пішли невдачі, я двічі посідала 4-і місця. У підсумку, в поєдинку за «бронзу» я перемогла з відривом в два очки. Чесно кажучи, перед останньою серією стояла і молилася Богу, щоб він допоміг. Це один з найскладніших спарингів в моєму житті. Недарма кажуть, що «бронза» - це маленьке «золото».

У найближчих планах спортсменки - участь в чемпіонаті світу, який відбудеться в наступному році в Мексиці.

«На ньому нам потрібно буде захищати чемпіонський титул. Хочеться максимально підготуватися і добре там виступити, - планує Олена Борисенко. - Крім того, будуть й інші змагання - зимовий чемпіонат Європи, зимовий і літній Кубки світу».