Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп’янському та Дворічанському районах прискорять роботи з енергозбереження

У Куп’янському та Дворічанському районах прискорять роботи з енергозбереження

Про це доповіли очільники районів та міста Куп’янськ у ході засідань обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери області до зими.

Засідання пройшли 19 липня під керівництвом начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексія Белоцького.

«Під час засідань керівництво Дворічанського та Куп’янського районів, а також міста Куп’янськ доповіло про хід роботи з підготовки до наступного осінньо-зимового періоду. Особливу увагу приділили проблемним питанням, що виникають під час підготовки, а саме: невідповідності діючих тарифів на житлово-комунальні послуги економічно обґрунтованим витратам на їх виробництво, заборгованості споживачів за надані послуги тепло- та водопостачання, забезпеченню котелень резервним електропостачанням на випадок надзвичайної ситуації, оснащенню житлового фонду приладами обліку тощо», - розповів Олексій Белоцький.

За його інформацією, особливу увагу на засіданнях обласного штабу приділили заходам з енергозбереження та економії природного газу. Робота в цьому напрямку в районах посилена.

«Як повідомили очільники райдержадміністрацій та міськвиконкому, скорочення природного газу планується здійснити за рахунок впровадження альтернативних видів палива (пелети, брикети, дрова, щепа, тирса), заходів з термомодернізації будівель (утеплення фасадів). У першу чергу впровадження планується в навчальних закладах районів та міста», - пояснив начальник управління.

За результатами засідань членами штабу були надані відповідні рекомендації та доручення. Підсумки виконаної роботи з підготовки підіб’ють у вересні під час проведення підсумкових засідань обласного штабу.