Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У дитячих садках області відкриють 1,5 тисячі додаткових місць

У дитячих садках області відкриють 1,5 тисячі додаткових місць

Ремонт дитячих садків, розширення груп, а також їх оснащення будуть проведені в рамках реалізації на Харківщині проекту ЮНІСЕФ «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України».

15 липня в Первомайському був підписаний меморандум між «ЮНІСЕФ-Україна» і Департаментом освіти і науки ХОДА, який закріпив обов'язки обох сторін в реалізації масштабного освітнього проекту.

Як повідомила перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична, міжнародна організація планує виділити на реалізацію проекту у Харківській області близько 1 млн дол.

«Ці кошти будуть спрямовані на створення нових груп в дитячих садах тих населених пунктів, де проживає найбільша кількість переселенців. Крім того, в рамках проекту будуть відремонтовані, укомплектовані меблями та оснащені навчальним обладнанням та спортивним інвентарем близько 30 дитячих садків. Всі ремонти планується виконати до кінця року, обладнання навчальні заклади отримають вже у вересні», - розповіла Юлія Світлична.

Нове спортивне обладнання в рамках проекту отримають також 63 школи області.

«Це нові мати, канати, тенісні столи, м'ячі, футбольні ворота та баскетбольні кільця і ​​інший інвентар», - уточнила перший заступник голови ХОДА.

15 липня спортивне приладдя в рамках проекту отримали перші школи: дві - в місті Первомайський і дві - в Первомайському районі.

Проект ЮНІСЕФ «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України» реалізується в п'яти регіонах країни: Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій і Харківській областях.

«Наш проект передбачає допомогу дітям раннього віку, підтримку дитячих садків, спорту, а також залучення дітей в соціально-суспільне життя. Крім того, він включає ініціативи, завдяки яким молодь може проявити свої лідерські якості. Всі ці 4 компонента будуть розвиватися в Харківській області», - розповіла Координатор з надзвичайних ситуацій ЮНІСЕФ в Україні Наташа Стойковська.