Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янки вибороли все «золото» чемпіонату України з синхронного плавання

Харків’янки вибороли все «золото» чемпіонату України з синхронного плавання

Змагання відбулись з 15 по 17 липня в басейні «Локомотив».

Чемпіонат зібрав близько 50 синхроністок з Харківської, Одеської та Миколаївської областей. Та головна увага була прикута до виступу збірної України, яку представляла команда «Харківська область-1». Вже за три тижні спортсменки змагатимуться за медалі Олімпіади і на домашньому чемпіонаті продемонстрували свої олімпійські програми в дуетах та групах . Усі вони зірвали овації вболівальників та отримали високі оцінки від суддів.

«Сьогоднішній чемпіонат - найвідповідальніший та найбільш хвилюючий, тому що ми вже дивимося - наскільки ми близькі до оптимальної форми. Зараз ми не маємо права розслаблятися, та наступні 20 днів буде жорстка серйозна підготовка, - зазначила тренер збірної України з синхронного плавання Світлана Саідова. - Настрій в команді - бойовий. Ссьогодні ми маємо підтримку наших чудових керівників в особі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. І це дуже важливо, бо, коли спортсмен готується за такої підтримки, у нього з'являється відповідальність за результат. Я вірю в свою команду». 

Переможним на чемпіонаті став виступ харківського дуету Лоліти Ананасової та Анни Волошиної. За сумою довільної та технічної програм вони отримали від суддів 189.2697 балів. Суперниць з Миколаївської області Ксенію Козловську та Марію Середу, які посіли друге місце, харків’янки перевершили на 40.9752 бала.

В змаганнях груп з результатом 189.1186 бала за сумою технічної та довільної програми перемогла команда «Харківська область-1», до складу якої увійшли Лоліта Ананасова, Анна Волошина, Олена Гречихіна, Олександра Сабада, Анастасія Савчук, Катерина Садурська, Дарина Юшко, Ксенія Сидоренко, Ольга Золотарьова та Олександра Кашуба. Друге місце посіла група з Миколаївської області – 137.0529 бала.

В ще двох видах змагань – соло та комбі, які не входять до олімпійської програми, господарки акваторії також не стали віддавати перемогу своїм суперницям. В соло свій яскравий виступ продемонструвала Катерина Резник з команди «Харківська область–1» та, отримавши 173.2453 бала, завоювала золоту медаль. «Срібло» з результатом 147.7116 отримала Марія Лещенко з першої команди Одеської області, а Олена Левченко з першої команди Миколаївської області стала бронзовою призеркою – 140.0624 бала.

В комбі перша команда Харківської області не виступала, але «золото» також вдалося оставити вдома завдяки успішному виступи другої команди області. Олександра Бурдова, Олександра Даниленко, Олеся Дерев’янченко, Дарина Корнєєва, Валерія Кріцина, Анастасія Кулик, Євгенія Лихман, Ірина Савенко, Марта Федіна, Валерія Шило отримали від суддів 87.3500 балів. Друге місце посіла команда «Миколаївська область-1» (74.7000 бала). Третє була за синхроністками з команди «Миколаївська область-2» (62.5500 бала).

В загальному заліку з результатом 551,6336 бала перемогла команда «Харківська область-1». На другому місці була команда «Миколаївська область-1» - 500.1098 бала, а на третьому – «Одеська область-1» – 147.7116 бала.