Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся перший випуск офіцерів кіберполіції

На Харківщині відбувся перший випуск офіцерів кіберполіції

Урочистості з нагоди прийняття Присяги працівника поліції слухачами курсів первинної професійної підготовки працівників кіберполіції пройшли в ХНУВС.

Від імені голови ХОДА Ігоря Райніна випускників привітав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

«Згідно з реформою системи МВС, у відповідь на сучасні загрози та ризики в кіберпросторі в Україні здійснюється підготовка фахівців для протидії інтернет-шахрайствам, поширенню насильства і порнографії, незаконному використанню програмних продуктів і інтернет-контентів, а також інших злочинів», - зазначив Олексій Максимов.

Серед 84 випускників - 78 чоловіків і 6 жінок, які представляють майже всі регіони України. Процес навчання майбутніх агентів кіберполіції (20 осіб) та інспекторів кіберполіції (64 людини) тривав чотири місяці. Навчальні програми були складені таким чином, щоб дати не тільки теоретичні знання, а й можливість застосувати їх на практиці.

Всі слухачі мають вищу освіту (20 з них - юридичну), 20 проходили строкову службу в Збройних силах України, 11 - проходили службу в МВС України, 3 - учасники АТО.

Привітали перших поліцейських по боротьбі з кіберзлочинністю начальник Департаменту поліції Національної поліції України полковник поліції Сергій Демедюк, старший співробітник з проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх, ректор ХНУВС полковник поліції Валерій Сокуренко.

Під час заходу також відбулася презентація діяльності кіберполіції «Ваш захист у віртуальному просторі і не тільки».