Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громади регіону отримали 137 млн грн на розвиток територій

Громади регіону отримали 137 млн грн на розвиток територій

В ході засідання VI позачергової сесії Харківської обласної ради депутати прийняли рішення про перерозподіл коштів державної субвенції місцевим бюджетам області.

За внесення відповідних змін до Програми економічного і соціального розвитку регіону на 2016 рік проголосували всі депутати.

Як зазначив у ході засідання голова ХОДА Ігор Райнін, позачергову сесію обласної ради було скликано за ініціативи обласної адміністрації для того, щоб громади якнайшвидше отримали кошти та розпочали роботи на соціально важливих об’єктах.

«Відповідно до постанови Кабінету міністрів громади Харківщини отримали понад 137 млн грн на розвиток територій. Це перший результат бюджетної децентралізації. Вона передбачає передачу повноважень та фінансів на місця, разом з цим - більше відповідальності. Вперше місцеві бюджети отримають такі великі кошти. Ці фінанси сприятимуть подальшому розвитку області»,  - сказав Ігор Райнін.

Він також зазначив, що частина державної субвенції - понад 16 млн грн - була виділена обласному бюджету. Але за ініціативи обласної адміністрації депутати вирішили також розподілити ці кошти на місцеві бюджети громад.

Кошти державної субвенції були розподілені між місцевими бюджетами на реалізацію конкретних проектів розвитку громад. Зокрема, понад 35 млн грн буде спрямовано на ремонти доріг, 67 млн грн - на ремонти соціальних об’єктів, 14 млн грн - на об’єкти водоканалізаційного господарства, 5,6 млн грн - на енергозбереження, понад 5 млн - на газифікацію, 1 млн грн - на встановлення вуличного освітлення тощо.

Більше фото