Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Екологи перевіряють воду у річці Мерла

Екологи перевіряють воду у річці Мерла

Як розповідають у Держекоінспекції у Харківській області, до них неодноразово надходили звернення громадян та депутатів різних рівнів стосовно забруднення річки підприємствами Богодухівського району.

На запит екологів про проведення перевірки води Богодухівська РДА надала інформацію про те, що у червні цього року місцевою комісією з питань ТЕБ та НС було проведено обстеження річки, та звернулася до ДЕІ з проханням перевірити діяльність ТОВ «Богодухівський молзавод», яке, за їх даними, є найімовірнішим джерелом забруднення водойми.

«Проте Держекоінспекція не мала можливості виконати свої обов’язки та провести позапланову перевірку, оскільки представники заводу не допустили інспекторів на територію підприємства, - розповідають у ДЕІ. - Про цей факт ми проінформували правоохоронні органи».

Разом з тим, спеціалістами лабораторії були відібрані проби води з річки Мерла в місці можливого потрапляння стоків ТОВ «Богодухівський молзавод», вище та нижче цього місця, а також нижче за течією. Зараз ведуться дослідження відібраних зразків.

«У разі виявлення перевищення нормативів вмісту забруднюючих речовин  у поверхневих водах річки, матеріали досліджень будуть передані до правоохоронних органів для встановлення джерела забруднення  та виявлення причетних до цього осіб», - відзначать харківські екологи.