Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом липня на Харківщині інвентаризують місця видалення побутових відходів

Протягом липня на Харківщині інвентаризують місця видалення побутових відходів

Про це повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук.

За словами головного еколога області, в регіоні відповідно до протоколу засідання Кабінету Міністрів України від 1 червня поточного року розпочато інвентаризацію місць видалення побутових відходів з визначенням реального стану та обсягів їх накопичення. Як наголосив Андрій Тимчук, на даний час в Міністерстві екології та природних ресурсів України створюється міжвідомча робоча група з питань координації роботи у сфері поводження з відходами виробництва і споживання.

«Наш департамент також направив відповідні листи до райдержадміністрацій з проханням долучити органи місцевої влади до обстеження територій. Необхідно визначити місця несанкціонованих сміттєзвалищ, а також проінспектувати організовані місця видалення відходів - їх наразі 78. Проте більшість з них не мають проектної документації або висновків екологічної експертизи», - сказав Андрій Тимчук.      

Він також нагадав, що за результатами всеукраїнської екологічної акції «За чисте довкілля» в області було ліквідовано близько 2 тисяч смітників. Проте після прибирання на тих же місцях, як правило, знову з'являються звалища.

«Можливо, в деяких місцях дійсно краще встановити контейнери для накопичення сміття. До кінця місяця ми зберемо всю цю інформацію й передамо до Міністерства екології та природних ресурсів України. Результати інвентаризації стихійних сміттєзвалищ будуть використані для вдосконалення схем санітарного очищення населених пунктів Харківської області», - зауважив еколог.