Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громада Люботина відтепер самостійно регулюватиме містобудівну діяльність

Громада Люботина відтепер самостійно регулюватиме містобудівну діяльність

Нові повноваження міська влада отримала 12 липня в рамках децентралізації Державної архітектурно-будівельної інспекції.

За словами голови Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Олексія Кудрявцева, це рішення надає міській владі нові можливості та одночасно вимагає додаткової відповідальності.

«Громада фактично отримує увесь обсяг регулювання містобудівної діяльності: від виділення земельних ділянок до реєстрації дозвільних документів на будівництво, - зазначив Олексій Кудрявцев. - Інспекція готова на першому етапі реалізації нових функцій надати дієву підтримку. Ми сподіваємось, що нові можливості будуть використані на користь громадян».

Міський голова м.Люботина Леонід Лазуренко відзначив, що реалізація зазначених повноважень в рамках децентралізації максимально наблизить надавача адмінпослуг до містян.   

«Це підвищить містобудівну активність і покращить інвестиційну привабливість  території Люботинської міської ради, що буде ще одним кроком до забезпечення сталого розвитку Люботина, зокрема, в туристично-рекреаційному напрямку, як історичного міста», - сказав Леонід Лазуренко.

Повноваження виконавчого органу Люботинської міської ради з питань держархбудконтролю покладено на відділ з питань містобудування та архітектури.

Довідка. На сьогодні вже 26 громад в різних регіонах України отримали нові містобудівні повноваження. Серед них - Харків, Львів, Луцьк, Тернопіль, Херсон і Маріуполь.