Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична і Джон Пеннелл домовились про відкриття Центру адміністративних та соціальних послуг на Харківщині

Юлія Світлична і Джон Пеннелл домовились про відкриття Центру адміністративних та соціальних послуг на Харківщині

13 липня перший заступник голови ХОДА та директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку проінспектували хід будівництва Центру надання адміністративних послуг.

За словами Юлії Світличної, робота над створенням центру почалася ще в кінці минулого року. Перший заступник голови ХОДА також зазначила, що ця ініціатива реалізується в рамках Меморандуму про співпрацю між Харківською областю і посольством США, а також тих домовленостей, які були досягнуті в ході візиту делегації нашого регіону до Вашингтона.

«Створення центру дозволить підвищити якість надання адміністративних послуг, вдосконалити систему взаємодії між різними суб'єктами надання адмінпослуг. Також дозволить зменшити часові та грошові витрати жителів Харківщини, - зазначила Юлія Світлична. - Крім того, ми запропонували USAID розширити наш проект і на прилеглі області. Для того, щоб не тільки жителі Харківщини, а й інших регіонів змогли зручно і комфортно отримувати послуги в адміністративному центрі в Харкові».

Директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку зазначив, що одне з головних напрямків співпраці в рамках підписаного меморандуму між посольством США та Харківською областю - це реалізація реформ, спрямованих на системне запобігання корупції. Цей центр, за його словами, якраз і буде сприяти тому, щоб корупційні прояви в адміністративній сфері були мінімізовані.

«Безумовно, в результаті ми створюємо прозору систему взаємодії органів місцевої влади з мешканцями області, представниками бізнесу. Дійсно, громадянам буде надана можливість отримувати ці послуги на більш якісному рівні і в більш прозорому форматі», - зазначив Джон Пеннелл.

Зараз на цьому об'єкті активно ведуться будівельні роботи. На даний момент вже завершено демонтаж перекриттів на першому поверсі. За задумом архітекторів, будівля буде прозорою, фасад - скляним. Будівельні роботи планується завершити до весни наступного року.

«Ми розраховуємо на допомогу USAID в організаційних питаннях, питаннях методології і зміцнення матеріально-технічної бази, а також навчання фахівців, які будуть працювати в Центрі надання адміністративних послуг. Я можу дати гарантії, що це буде найкращий центр в Україні, - зазначила Юлія Світлична, - Головне завдання - зробити для жителів області надання адміністративних послуг максимально комфортним. Щоб кожна людина могла в одній будівлі отримувати ті послуги, за якими раніше доводилося їздити по всьому місту».