Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер вручив сільгоспвиробникам області нагороди Мінагрополітики

Марк Беккер вручив сільгоспвиробникам області нагороди Мінагрополітики

Дипломи Міністерства аграрної політики та продовольства України отримали підприємства, які представляли Харківську область на міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2016».

Вітаючи відзначених високими нагородами виробників, заступник голови ХОДА передав їм слова подяки від голови облдержадміністрації Ігоря Райніна.

«Шановні керівники кращих на Слобожанщині підприємств, бажаю вам і вашим колективам зростання, нових звершень і, звичайно ж, прекрасних фінансових результатів», - сказав Марк Беккер.

Він відзначив високі темпи соціально-економічного зростання, які демонструє область, підкресливши важливу роль провідних сільськогосподарських підприємств у розвитку регіону.

«За підсумками п'яти місяців поточного року індекс промислової продукції області склав 106,9% (103,1% - по Україні). У харчовій галузі індекс демонструє практично 110%, в аграрному секторі - 104,4%. По рослинництву ми також є явними лідерами, а в тваринництві, за продуктивністю і за обсягами випущеної молочної продукції, Харківщина посідає 2 місце в Україні», - зазначив Марк Беккер.

Нагадаємо, за результатами XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2016» та оцінкою експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України за вагомий внесок у розвиток аграрного сектора Харківську область нагородили золотою медаллю в номінації «За краще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України».

«Нагорода ще раз доводить величезний потенціал Харківщини. Наші земляки брали участь у всіх категоріях аграрного спрямування. Найпомітнішими стали представники молочної та м'ясопереробної продукції», - зазначила начальник управління адміністративно-організаційної роботи Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Ніна Філатова.

Наприклад, міністерський диплом отримало ТОВ «Весна». Підприємство представило м'ясну продукцію у вигляді книги з сала і будиночка з ковбаси.

«На це пішло близько 30 кг продукції, але нам вдалося здивувати відвідувачів. З ковбасних виробів ми також придумали патріотичну композицію в кольорах національного прапора», - поділилася директор підприємства Вікторія Шульга.