Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми зробимо все, щоб на окуповану частину Донбасу повернувся мир. Президент

Ми зробимо все, щоб на окуповану частину Донбасу повернувся мир. Президент

Про це Глава держави сказав під час робочої поїздки до Донецької області в 2-гу річницю звільнення Слов’янська з гори Карачун.

Петро Порошенко на урочистих заходах з нагоди звільнення Слов’янська та Краматорська наголосив, що вже два роки міста живуть нормальним життям, але ще треба відновлювати десятки пошкоджених мостів, сотні кілометрів розбитих доріг, тисячі розтрощених будинків і допомогти сотням тисяч вимушених переселенців.

Глава держави підкреслив, що держава робить все можливе аби допомогти місцевим бюджетам, які через руйнацію економіки прифронтових територій відчувають катастрофічний брак коштів.

Президент зауважив, що за його ініціативи депутати Верховної Ради розглянули зміни до бюджету, щоб спрямувати резерви до загального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей. Водночас, Президент наголосив, що треба перевіряти ефективність використання кожної копійки українського бюджету, забезпечити відновлення інфраструктури Донбасу.

«В окупованих містах та районах повинні знати: щойно вони повернуться додому, під суверенітет України, українська держава відновить повноцінне фінансування цих міст, районів і сіл, відбудує за допомогою наших партнерів по всьому світу все, що зруйноване через російську агресію. Окупанти і лише окупанти заважають відновленню нормального життя та миру. Але ми зробимо все, щоб мир повернувся і на окуповану частину Донбасу», - наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що з серпня 2014 року лише в Слов’янську, Миколаївці та  Семенівці відновлено 420 об’єктів соціально-житлового призначення, у Краматорську відновлено 190 об’єктів.

«Тому нам так потрібен мир. Ви, сподіваюся, бачите, яких я до того докладаю зусиль.  І є чимало таких, хто мене за це нещадно критикує. Але мене надихає ваша підтримка, я відчуваю, наскільки сильним є ваше прагнення до миру», - сказав Петро Порошенко і подякував тим мешканцям Донбасу, які зробили вибір на користь своєї української Вітчизни.

«Ми обов’язково встановимо мир і повернемо всі окуповані території під український прапор політико-дипломатичним шляхом. Не маю сумніву, що дипломатична та оборонна битва за Україну, за незалежність, за майбутнє українських дітей завершиться нашою великою спільною перемогою», - наголосив Петро Порошенко.