Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 1600 мешканців регіону обрали службу за контрактом

Понад 1600 мешканців регіону обрали службу за контрактом

Мешканці області продовжують активно цікавитися службою у Збройних силах України на контрактній основі, повідомили в Регіональному медіа-центрі Міноборони України у м. Харкові.

Так, з початку 2016 року зі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату до армійських підрозділів вже вирушили понад 1600 осіб і ще приблизно 80 зараз збирають необхідні документи для добровільного призову.

«Більшість наших рекрутів-контрактників в армійському житті приваблює стабільність у соціальному забезпеченні та перспектива кар’єрного росту, а значить - поступове збільшення грошового забезпечення. Також у двері військкоматів стукає чимало військових романтиків, яких вабить служба в екстремальних умовах, а також можливість перевірити свої сили в зоні бойових дій», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Офіцери Харківського обласного військового комісаріату відзначають й певний ажіотаж в діях дівчат щодо вибору служби на професійній основі.

«Торік ми побили рекорд за усю історію незалежної України, коли відібрали для лав війська 116 представниць чарівної статі. За 6 місяців поточного року ж ми направили до війська вже 141 жінку. Цікаво, що значний відсоток дівчат приходять до нас з цивільною вищою освітою за плечима. Адже після певного часу перебування у якості рядового контрактника «дипломовані» воїни можуть пройти спеціальні тримісячні курси, отримати звання «молодший лейтенант» і, таким чином, підвищити свій статус у війську разом зі збільшенням місячного грошового окладу», - розповів заступник військового комісара ХОВК підполковник Андрій Семенович.

Довідка. У 2015 році 635 мешканців Харківщини стали професійними військовослужбовцями. 116 з усіх минулорічних новобранців-контрактників є представницями чарівної статі.