Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2016 році в області відкриють 6 нових дитячих садків

В 2016 році в області відкриють 6 нових дитячих садків

Розвиток мережі дошкільних навчальних закладів регіону обговорили під час засідання колегії обласної адміністрації під керівництвом першого заступника голови ХОДА Юлії Світличної 30 червня.

Говорячи про першочергові завдання щодо розвитку дошкільної освіти, Юлія Світлична зазначила, що сьогодні в дитячих садках області існує дефіцит місць. «Ми поступово виправляємо ситуацію. В 2015 році було відкрито 11 нових ДНЗ та додаткові групи в існуючих закладах. За два роки кількість місць в дитячих садках зросла більш, ніж на 2 тисячі. В цьому році ми продовжуємо цю роботу, а також залучаємо міжнародну технічну допомогу. В нас вже є попередні домовленості з ЮНІСЕФ щодо можливості збільшити кількість місць у закладах області на 1,5 тисячі», - повідомила перший заступник голови ХОДА.

Так, протягом 2016-2017 років на Харківщині реалізуватиметься проект ЮНІСЕФ «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України», який передбачає, що на розвиток мережі ДНЗ на Харківщині буде спрямовано більше 1 млн долл.

Власними зусиллями в цьому році в області планують відкрити 6 ДНЗ.

За інформацією директора Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолія Бабічева, нові дошкільні заклади з’являться у містах Харків та Лозова, а також Дергачівському та Близнюківському районах. Ще два заклади відкриються на базі новостворених НВК у Зміївському та Ізюмському районах.

«Крім того, у діючих закладах Балаклійського, Краснокутського, Харківського районів та Харкова планується відкрити 18 додаткових груп на 385 дітей», - повідомив директор Департаменту науки і освіти.

Довідка. Станом на сьогодні в Харківській області функціонує 712 дошкільних навчальних закладів. Охоплення дітей старшого дошкільного віку різними формами дошкільної освіти складає 100%.

Порівняно з початком 2014 року кількість дітей в дитячих садках регіону збільшилася майже на 3 тисячі.

Більше фото