Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2 тисячі військовослужбовців 92-ої бригади повернулися із зони АТО

2 тисячі військовослужбовців 92-ої бригади повернулися із зони АТО

1 липня на плацу 92-ї окремої механізованої бригади в Башкирівці Чугуївського району пройшли урочистості з нагоди виведення підрозділу із зони АТО в місце постійної дислокації.

Участь у заході взяв директор Департаменту оборонної і мобілізаційної роботи ХОДА Олексій Максимов.

Він привітав бійців від імені голови ХОДА Ігоря Райніна.

«Питання забезпечення учасників АТО перебувають під постійним контролем керівництва облдержадміністрації. Медичне обслуговування, виділення земельних ділянок, допомога в отриманні житла - це першочергові завдання, які ставить голова Харківської області Ігор Райнін. На обласному рівні ми намагаємося вирішувати ці питання по максимуму», - зазначив Олексій Максимов.

В ході урочистостей понад 100 військових 92-ї бригади були нагороджені державними нагородами. Почесні грамоти Харківської обласної ради бійцям вручив голова облради Сергій Чернов, грамоти районної ради - голова Чугуївської РДА Микола Шошин.

92-а ОМБР провела в зоні АТО 2 роки. Її бійці несли службу в районі Трьохізбенки, Авдіївки, Станиці Луганської, Щастя. За цей час 32 воїна бригади загинули, 87 отримали поранення. Одному офіцеру було присвоєно звання Героя України.

«Ми тримали стратегічні об'єкти - такі як Луганська ТЕС, міст у Щасті. Ми не здали жоден об'єкт і не віддали ні п'яді землі. Але головним завданням в зоні АТО було мінімізувати втрати нашої сторони. Ми брали участь у низці інженерних заходів щодо зміцнення оборонних позицій. Завдяки цьому багато українських бійців залишилися живими», - розповів командир 92-ої ОМБР Віктор Ніколюк.

За його словами, в постійне місце дислокації повернулися 2 тисячі військовослужбовців. Ще близько 500 бійців бригади в складі одного мотопіхотного батальйону продовжують виконувати бойове завдання в Щасті.

На базу в Башкирівці 92-а ОМБР повернулася тимчасово - для проведення навчань і поповнення особового складу.