Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройдуть всеукраїнські змагання юних рятувальників

На Харківщині пройдуть всеукраїнські змагання юних рятувальників

XIV всеукраїнський збір юних рятувальників «Школа безпеки» проходитиме з 1 по 6 липня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України.

У зборі візьмуть участь майже 200 юнаків та дівчат віком від 14 до 18 років з усіх регіонів України. Вони змагатимуться на навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ в урочищі Фігурівка Чугуївського району.

Команди демонструватимуть уміння діяти в надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру. Юні рятувальники продемонструють здатність до проведення аварійно-рятувальних робіт в зоні пожежі, хімічного або радіаційного забруднення, на висотній будівлі. Також серед завдань -  пошуково-рятувальні роботи у природному середовищі та на акваторії, надання домедичної допомоги, спеціальні вправи з радіаційно-хімічного захисту.

Урочиста церемонія відкриття збору «Школа безпеки» пройде 1 липня о 10.00 на плацу НУЦЗУ (вул. Баварська, 7).

В рамках відкриття відбудуться показові виступи майбутніх рятувальників за такими етапами: аварійно-рятувальні роботи у зоні техногенної аварії, аварійно-рятувальні роботи у зоні пожежі, аварійно-рятувальні роботи у зоні хімічного або радіаційного забруднення, рятувальні роботи на висотній будівлі.

Нагородження переможців відбудеться 6 липня на начально-тренувальному полігоні університету в урочищі Фігурівка.

Акредитація та додаткова інформація за тел.: (057)707-34-59.