Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головне завдання - отримати валовий збір ранніх зернових культур на рівні минулого року. Марк Беккер

Головне завдання - отримати валовий збір ранніх зернових культур на рівні минулого року. Марк Беккер

Питання підготовки до жнив у Харківській області обговорили під час засідання колегії обласної адміністрації під керівництвом першого заступника голови ХОДА Юлії Світличної.

Як повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер, на збиранні ранніх зернових буде задіяно 3 170 комбайнів. Виключно власними силами будуть проводити жнива господарства 12 районів. Також, за його словами, планується залучити додатково 325 комбайнів зі сторони, найбільшу кількість у Лозівському, Нововодолазькому, Великобурлуцькому, Шевченківському районах.

«На сьогодні в сільськогосподарських підприємствах до жнив підготовлено 2 461 комбайн. Це на 4% більше, ніж було торік. Повністю готові до збирання комбайни в 23 районах, - відзначив Марк Беккер. - Треба зазначити, що в останні роки сільгосптоваровиробники приділяють достатню увагу оновленню парку зернозбиральних комбайнів. Вже в поточному році господарства закупили нових комбайнів майже на 139 мільйонів гривень, що на 36 мільйонів гривень. більше, ніж минулого року».

Окрім того Марк Беккер розповів, що запаси дизельного пального становлять 24,2 тис. тонн (101% до потреби на проведення збиральних робіт), бензину – 5,9 тис. тонн або 93%. 

«Головне завдання - отримати валовий збір ранніх зернових культур на рівні минулого року. Для цього середня урожайність озимої пшениці повинна становити 43 - 47 ц/га. Всі передумови для цього є. Але окремі голови районних державних адміністрацій, не розуміючи жодних наслідків щодо даних про очікувану урожайності озимої пшениці, проінформували, що цей показник складе 20-30ц/га. Це свідчить про недостатній рівень роботи як управлінь агропромислового розвитку окремих районів, так і їх керівництва взагалі», - відзначив Марк Беккер.

Заступник голови ХОДА також зауважив, що необхідно приділити належну увагу обліку вирощеного урожаю та його зберіганню в розрізі господарств району. Одним з пріоритетів є проведення комплексу заходів по захисту посівів від пожеж.

Більше фото