Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Конституції

Ігор Райнін взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Конституції

28 червня керівництво ХОДА, обласної ради, силових структур, ветерани АТО та громадськість поклали квіти до пам'ятника Незалежності на площі Конституції в Харкові.

«З прийняття Конституції завжди починається справжня державність будь-якої країни. Сьогодні у Конституції юнацький вік, який дійсно потребує вдосконалення. Основний Закон повинен відповідати вимогам суспільства: щоб життя змінювалося, і ми рухалися в європейському напрямку», - зазначив Ігор Райнін.

Він також нагадав, що Президентом України Петром Порошенко ініційовано внесення змін до Конституції України, що необхідні для проведення судової реформи.

«Суди в Україні не можуть і далі знаходитися в тому стані, в якому вони перебувають у даний момент. Вони не витримують жодних вимог часу та суспільства. Ми зараз знаходимося на порозі давно очікуваних змін, у тому числі й змін до Конституції. Я вважаю, що це необхідний крок. Зміни, що стосуються судової системи, Верховна Рада вже підтримала, процес рухається далі по процедурі, - нагадав Ігор Райнін. - Я вважаю, що таке свято як день Конституції в будь-якій країні світу, особливо в Україні в нинішній час, об'єднує людей. Сьогодні для мене особисто велике свято. Я думаю, що також для переважної більшості харків'ян і українців теж. У такі дні завжди відчуваєш гордість за державу».

Нагадаємо, 28 червня українці відзначають 20-річчя з дня ухвалення Конституції. У 1996 році Верховна Рада прийняла першу Конституцію незалежної української держави. Документ закріпив правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Більше фото