Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Випускники з Криму отримали додаткові можливості для вступу до ВНЗ

Випускники  з Криму отримали додаткові можливості  для вступу до ВНЗ

Про це повідомила перший заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

З метою  створення умов для здобуття вищої та професійно-технічної освіти мешканцями, які проживають на тимчасово окупованій території України, наказом Міністерства освіти і науки України організовано роботу 12  освітніх центрів «Крим – Україна». 

«У Харківській області таким уповноваженим вищим навчальним закладом визначено Харківський національний технічний  університет сільського господарства  ім. Петра Василенка, якому МОН України будуть надані квоти для зарахування осіб для здобуття вищої освіти на конкурсних засадах за кошти державного бюджету», - повідомила Юлія Світлична.

Перший заступник голови ХОДА звернула увагу на деякі особливості Порядку прийому для здобуття вищої та професійно-технічної освіти таких осіб, а саме: для отримання документів про загальну середню освіту державного зразка необхідно пройти річне оцінювання та державну підсумкову атестацію за екстернатною формою в уповноважених загальноосвітніх навчальних закладах. Довідка про їх успішне проходження   -  є підставою для участі у конкурсі без подання сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. 

За інформацією Юлії Світличної, освітні центри будуть працювати з 1 липня до 20 вересня, документи для вступу за кошти державного бюджету приймаються до 24 липня, вступні іспити проводяться до 26 липня, зарахування здійснюватиметься на пізніше  28 липня поточного року.