Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військових лікарів привітали з Днем медпрацівника

Військових лікарів привітали з Днем медпрацівника

За ініціативи Харківської обласної ГО «Союз ветеранів АТО» п'ятьом медикам, які несли службу в зоні проведення антитерористичної операції, вручили нагороди «За мужність та милосердя».

«Ми із задоволенням сьогодні відзначаємо нагородами наших побратимів. Це військові медики, які були приписаними при військових частин та підрозділів, були на передовій, надавали першу невідкладну допомогу бійцям, виносили на плечах важкопоранених хлопців з поля бою. Вони врятували не одному нашому побратиму життя», - зазначив головний спеціаліст сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Харківській області Юрій Корсунов.

Серед нагороджених - фельдшер 22-го окремого мотопіхотного батальйону Владислав Руденко. Він прослужив на передовій близько року: 6 місяців - у Луганській області та 2 - в Донецькій, рік тому був демобілізований. Згадує, як для того, щоб врятувати життя людині, довелося подолати кілька десятків кілометрів.

«Була важка евакуація з Донецької області. Нам довелося з Верхньоторецька везти бійця з вогнепальним наскрізним пораненням і важкою крововтратою до Червоноармійська: більше 70 кілометрів по поганій дорозі серед ночі. Довезли, людина вижила. Буквально через місяць він повернувся до строю, - розповів Владислав Руденко. - Сьогоднішня нагорода для мене надзвичайно приємна. Це оцінка того, що я зробив. Це приємно і почесно».

Також нагороди отримали капітан  Віталій Харечко, майор   Анатолій Коваленко,  капітан  Анатолій Скляр, капітан  Сергій Боков.