Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна продемонструвала економічне зростання. Президент

Україна продемонструвала економічне зростання. Президент

Петро Порошенко заявив, що після 14 кварталів падіння економіки, в першому кварталі 2016 року Україна вдалося зламати цю тенденцію.

Глава держави наголосив на важливості макрофінансової стабілізації в Україні, якої вже вдалося досягти.

«Ми вперше продемонстрували економічне зростання, що є базовим для зростання соціальної політики уряду», - сказав Петро Порошенко під час робочої поїздки до Миколаївської області.

Глава держави також звернув увагу на те, що після того, як Росія внаслідок «гібридної війни» закрила свої ринки для українських виробників, частка українського експорту в РФ впала з 32% до 8,5%. Він навів слова свого радника, відомого польського економіста Лєшека Бальцеровича: «Будь-яка країна цього б не витримала. Якщо би Польщі чи Німеччині повністю закрити ринок, економіка країни змушена була б стати на коліна».

«А ми витримали. Ми почали освоювати ринок Європейського Союзу після підписання Угоди про асоціацію та поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС», - зазначив Президент. Так, за його словами, за останній рік частка ЄС в загальному обсязі товарів та послуг зросла з 34% до 41,5%. І при загальному падінні експорту українських товарів, обсяги фізичного експорту з України до Євросоюзу збільшуються. «І це лише початок, який свідчить, що ми на правильному шляху», - сказав Президент.