Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представник ХОДА увійде до складу експертної ради міжнародної виставки

Представник ХОДА увійде до складу експертної ради міжнародної виставки

Організатори виставки «Waste Management 2016» відзначили роботу, що проводиться в регіоні в напрямку поводження з ТПВ.

Саме тому директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрія Тимчука запросили ввійти до складу експертної ради виставки. Проведення «Waste Management 2016», де будуть представлені технології та обладнання для збирання і переробки твердих побутових відходів, заплановано в Києві 13 - 14 вересня.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, до участі в заході залучаються провідні світові постачальники обладнання та технологій, фінансові організації, оператори ринку поводження з твердими побутовими відходами України, муніципальні та державні органи влади.

«Приємно, що організатори відзначили ту роботу, яка проводиться в області щодо поводження з відходами, - зазначив Андрій Тимчук. - Наприклад, їх зацікавив сучасний комплекс з управління твердими побутовими відходами, який був побудований в Богодухові. Також було відзначено, що на Харківщині вже в 99 населених пунктах впроваджено роздільне збирання корисних компонентів твердих побутових відходів».

Директор департаменту зауважив, що лідируюче місце в рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів за минулий рік Харківська область зайняла й завдяки високим показникам у розділі раціонального природокористування.

«Вважаю, що Харківська область за результатами виставки збагатиться досвідом у сфері  технологій, які використовуються для збирання і переробки твердих побутових відходів, а також зможе залучити інвесторів для реалізації в регіоні екологічних проектів», - виразив сподівання Андрій Тимчук.

У рамках проведення заходу відбудуться семінари з питань збирання, перероблення та утилізації відходів відповідно до Європейських стандартів та презентація інвестиційних проектів. Ознайомитися з повною програмою та подати заявку на участь у Міжнародній виставці можна тут.