Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться конференція фахівців з питань паліативної допомоги

У Харкові відбудеться конференція фахівців з питань паліативної допомоги

Відкриття науково-практичної конференції з міжнародною участю «Паліативна допомога в Україні: морально-етичні, психологічні та духовні аспекти» відбудеться 14 червня о 13:00.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я ХОДА, конференція триватиме 2 дні, участь у ній візьмуть близько 300 осіб. З них понад 200 представників усіх областей України: керівники охорони здоров'я, професорсько-викладацький склад, науковці установ Національної академії медичних наук України, практичні лікарі-онкологи, терапевти, геріатри, педіатри, сімейні лікарі, соціальні працівники, психологи, а також більше 100 священнослужителів різних конфесій.

Під час конференції буде прийнято резолюцію, затверджено етичні засади у паліативній допомозі, а також відбудеться презентація Міжнародної щорічної відзнаки за гуманність та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Місце проведення конференції - Харківський національний медичний університет, проспект Науки, 4 (конференц зала)

Довідка. Станом на 1 березня 2012 року в системі МОЗ України діють 5 стаціонарних хоспісів та 12 паліативних відділень, що мають загалом 501 стаціонарне ліжко. 7 центрів профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД мають до 50 хоспісних ліжок.

Цілі і завдання паліативної допомоги:

- полегшити симптоми важкої хвороби, в першу чергу - адекватне знеболення;
- психологічно підтримувати хворого та родичів, які доглядають за ним;
- допомогти набути ставлення до смерті як до природнього етапу життя людини;
- задовольняти духовні потреби хворого та його близьких;
- вирішувати соціальні та юридичні, етичні питання, що виникають у зв'язку з тяжкою хворобою та наближенням смерті людини.