Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні експерти вивчають, як реалізуються проекти допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства

Міжнародні експерти вивчають, як реалізуються проекти допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства

13 червня пройшла зустріч керівництва профільних департаментів ХОДА з делегацією Представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні.

Під час спілкування фахівці говорили про те, як у Харківській області реалізуються проекти допомоги особам, які постраждали від гендерно зумовленого насильства.

Як зазначив представник Фонду Народонаселення ООН в Україні, директор по Білорусі Каспар Пік, в Харківській області вже рік реалізуються проекти у соціальній та освітній сферах. Зокрема, фахівець відзначив роботу чотирьох мобільних бригад, які допомагають жителям області, що постраждали від домашнього насильства.

«Роль Фонду, перш за все, полягає в наданні технічної, експертної допомоги. Ми ділимося досвідом інших країн, також існують глобальні стандарти, які ми б хотіли впровадити тут. Але перш, ніж приступити до наступних етапів реалізації проектів, нам важливо проаналізувати нашу роботу», - висловив думку Каспар Пік.

У свою чергу перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко відзначила, що фахівці соцсфери області також є учасниками створеного Фондом субкластера, який реалізує роботу з питань гендерно обумовленого насильства. Також вона нагадала значимість роботи координаційної ради при ХОДА з питань сім'ї. При цьому Тетяна Бабенко заявила, що, на жаль, в області поки відсутній спеціалізований заклад, який би займався коригуванням спеціальних програм допомоги жертвам домашнього насильства. Втім, за словами першого заступника директора Департаменту, сьогодні подібна ініціатива вже розглядається депутатами обласної ради.

Також Тетяна Бабенко запропонувала Фонду можливість спільної роботи в Харківському обласному центрі матері та дитини.

«Там проживають 23 дитини і 23 мами з усієї Харківської області. Практично всі вони є жертвами насильства. Оскільки Центр діє вже 10 років, можливо провести моніторингові дослідження, щоб зробити роботу закладу більш дієвою», - запропонувала Тетяна Бабенко.