Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анна Ушеніна повернулася до Харкова

Анна Ушеніна повернулася до Харкова

Чемпіонку Європи з шахів 9 червня в аеропорту урочисто зустріла почесна делегація на чолі з заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергієм Христоєвим.

Сергій Христоєв від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна привітав Анну Ушеніну та її тренера Геннадія Кругового з золотою медаллю чемпіонату Європи та побажав нових перемог і наснаги до нових звершень.

Нагадаємо, харків'янка здобула золоту медаль на чемпіонаті Європи з шахів серед жінок, який з 27 травня по 7 червня пройшов в Румунії. Серед 112 претенденток на титул було сім українок, в тому числі - і екс-чемпіонка світу Анна Ушеніна.

За підсумками змагань підопічна Заслуженого тренера України Геннадія Кругового в одинадцяти турах набрала 8.5 бала. Стільки же було на рахунку Сабріни Вега, але за додатковими показниками Анна обійшла суперницю та стала чемпіонкою Європи.

До речі, в 2012 році Анна здобула шахову корону світу - стала 14-ю в історії шахів та першою в історії України чемпіонкою світу.