Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше завдання - підняти дитячу медицину на найвищий рівень. Михайло Черняк

Наше завдання - підняти дитячу медицину на найвищий рівень. Михайло Черняк

1 червня заступник голови ХОДА взяв участь у святкових заходах з нагоди 40-річчя Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1.

Він привітав колектив лікарні від імені голови ХОДА Ігоря Райніна, підкресливши, що сьогодні керівництво області приділяє особливу увагу дитячим медустановам.

«Ми розуміємо, що діти - це наше майбутнє, і їхнє здоров'я - пріоритет для нас, - підкреслив Михайло Черняк. - Наша принципова позиція полягає в тому, що дитячі установи повинні відповідати найвищому рівню. Тому ми працюємо, робимо конкретні дії, і ця тенденція буде зберігатися».

Заступник керівника ХОДА зазначив, що 1-а клінічна лікарня - основна дитяча медустанова області. Минулого року тут пройшли лікування понад 20 тисяч дітей не тільки з усіх міст і районів Харківщини, а й з 16 різних областей України.

«Тому поліпшення матеріально-технічної бази лікарні - одне з наших першочергових завдань, - сказав Михайло Черняк. - Минулого року за кошти обласного бюджету для лікарні були закуплені сучасні апарати для реанімації. Цього року в установі вже проводяться ремонтні роботи. Також ми плануємо відремонтувати томограф, який вийшов з ладу, придбати інше необхідне обладнання».

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександра Галацана, на сьогоднішній день Харківська обласна дитяча клінічна лікарня є одним з кращих медичних закладів регіону і країни.

«Це потужний багатопрофільний заклад 3-го рівня медичної допомоги. Тут знаходиться єдиний центр дитячої хірургії в нашому регіоні, а також велика кількість профільних відділень, які здатні надати допомогу дітям з перших хвилин життя до 18 років в найскладніших випадках, - розповів Олександр Галацан. - Лікарня оснащена за останнім словом медичної техніки. На її базі працюють 7 кафедр медичного університету і академії післядипломного навчання, їх вчені беруть участь у лікуванні хворих. Тому рівень надання допомоги тут дуже високий, і ми продовжуємо працювати над його підвищенням».