Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З липня для мешканців Харківській області працюватиме служба «Інватаксі»

З липня для мешканців Харківській області працюватиме служба «Інватаксі»

Стан доступності транспортної інфраструктури Харківщини для осіб з обмеженими фізичними можливостями обговорили на засіданні обласного комітету 31 травня.

У ході засідання комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура повідомила: з липня інваліди, які проживають в області, зможуть користуватися послугами служби «Інватаксі». Вона нагадала, що послуга раніше була доступна тільки колясочникам Харкова, оскільки оплачувалась із міського бюджету. Наразі депутати обласної ради проголосували за внесення відповідних змін до Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки.

«Протягом другого півріччя на перевезення цієї категорії осіб планується спрямувати 160 тис. грн. Для самих інвалідів із області послуга таксі буде безкоштовною. Люди зможуть без перешкод відвідати обласний центр для проходження лікування тощо», - пояснила Тетяна Печура.

Крім того, на засіданні говорили про необхідність оновлення та збільшення кількості рухомого складу транспорту, призначеного для перевозки осіб з обмеженими фізичними можливостями, на маршрутах загального користування. За даними управління транспортної інфраструктури і зв'язку Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, в метрополітені, а також на залізничних вокзалах та автостанціях запроваджено послуги із супроводу осіб з інвалідністю. На загальних міських маршрутах Харкова експлуатується 85 автобусів та 73 тролейбуси великої місткості з низьким рівнем підлоги, на маршрутах області - 52 автобуси.