Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ІВЦ «Бузок» відкрилася виставка дитячого малюнка «Наше мирне небо»

В ІВЦ «Бузок» відкрилася виставка дитячого малюнка «Наше мирне небо»

В урочистому заході взяла участь перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Вона привітала всіх присутніх від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна.

«Завдяки цій виставці у нас є можливість продемонструвати результати творчості талановитих дітей всім жителям Харківської області. Дорогі діти, бажаю вам рухатися тільки вперед і розвивати свої здібності. Знайте: у всіх питаннях, вирішення яких залежить від Харківської обласної державної адміністрації, ми завжди готові вам допомогти».

В експозиції, що відкрилася в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок», представлено понад 70 робіт фіналістів першого обласного конкурсу дитячого малюнка «Наше мирне небо», в якому взяли участь 3,5 тисячі дітей віком від 6 до 15 років з усіх районів і міст Харківської області. На картинах юні художники-аматори в різних інтерпретаціях зобразили польоти, повітряну стихію, авіацію і мирне небо рідного краю.

«В основному, журі відбирало роботи серцем, душею. Кращі роботи юних художників, які перемогли в конкурсі, представлені сьогодні на цій виставці. Вона триватиме тиждень, і всі харків'яни та мешканці області можуть прийти і побачити ці роботи, - зазначила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська. - Мета конкурсу - дати можливість дітям з районів області проявити себе. Я сподіваюся, що ця виставка стане початком великого творчого шляху для тих, хто любить малювати».

Журі конкурсу робіт «Наше мирне небо» очолювала Юлія Світлична. Також в суддівській роботі взяли участь художники, авіатори, ректори ВНЗ Харківщини і представники світу мистецтва. Нагородження переможців відбулося в рамках «Фестивалю авіації», який пройшов на початку травня. В рамках конкурсу відбулися творчі зустрічі з дітьми, нагородження, польоти лауреатів і переможців на аеродромі «Коротич».

«Ми вирішили зробити цей конкурс щорічним. У наступному році плануємо продовжити цю добру традицію, мотивувати дітей для того, щоб вони розвивали свої таланти, - сказала Юлія Світлична. - Ми вже порадилися з оргкомітетом і, можливо, деяким дітям запропонуємо розвивати свої здібності, навчаючись в школі-інтернаті естетично-художнього напрямку».

Начальник Харківського аероклубу імені В. С. Гризодубової Сергій Філатов відзначив, що зараз представники оргкомітету обговорюють питання про те, щоб виставити роботи переможців на аукціон, а виручені гроші передати одному з інтернатів Харківської області.

«Поки це питання - на стадії обговорення, але хотілося б провести такий аукціон і зробити його щорічним. Для того, щоб була користь не тільки дітям, які беруть участь у виставці, а й тим дітям, які перебувають в особливому положенні і знедолені», - сказав Сергій Філатов.

Більше фото