Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кращі випускники шкіл області будуть закріплені за департаментами ХОДА. Ігор Райнін

Кращі випускники шкіл області будуть закріплені за департаментами ХОДА. Ігор Райнін

Про це голова облдержадміністрації повідомив під час свята Останнього дзвоника в Обласній спеціалізованій школі-інтернаті «Обдарованість».

27 травня Ігор Райнін привітав із закінченням навчального року школярів одного з кращих навчальних закладів регіону - школи-інтернату «Обдарованість». У навчальному році-2015/2016 учні «Обдарованості» завоювали 10 перемог на всеукраїнських олімпіадах і більш ніж 80 призових місць - на обласних. Також тут навчається плеяда переможців всеукраїнського етапу конкурсу-захисту робіт учнів - членів Малої академії наук України та численних інтелектуальних турнірів.

Керівник області подякував учням та їхнім учителям за працю та державну позицію.

«Школа «Обдарованість» є зразковою в системі освіти Харківської області. Це дуже відповідально. Ваша школа - це осередок формування особистостей, справжніх патріотів, які готові брати на себе відповідальність за розвиток нової демократичної та правової держави Україна, - підкреслив Ігор Райнін. - Хотів би побажати вам, дорогі випускники, гідно пройти зовнішнє незалежне оцінювання, вступити в ті вищі навчальні заклади, в яких ви мрієте навчатись. І головне - в майбутньому житті бути справжніми громадянами України».

На свято до школи «Обдарованість» голова ХОДА прийшов відразу з декількома подарунками. Перший з них - паспорт на обладнання для нового сучасного кабінету біології - Ігор Райнін вручив кращій учениці школи Анні Борсук. Саме вона на зустрічі кращих учнів Харківської області з головою ХОДА 25 березня звернулася до Ігоря Райніна з проханням поліпшити матеріально-технічне забезпечення природничих дисциплін.

«Ми вивчили підняте Анною питання та сьогодні передаємо до вашої школи паспорт кабінету біології - адже саме з цього предмету у вас багато переможців інтелектуальних змагань. Це - перший крок на шляху поліпшення матеріально-технічної бази школи», - зазначив голова ХОДА.

Також він повідомив, що найближчим часом на території школи почнеться будівництво сучасного стадіону, а до кінця року «Обдарованості» передадуть шкільний автобус на 40 місць.

«В області нами запущена низка програм, які спрямовані на посилення матеріально-технічної бази середньої освіти. Школа «Обдарованість» - це одна з трьох кращих шкіл Харківської області. Тут навчаються талановиті діти з усіх міст і районів Харківщини. А той, хто краще працює, повинен мати кращі умови для свого просування вперед, - підкреслив Ігор Райнін. - Зазначу, що Харківська область за якістю і доступністю освіти цього року зайняла перше місце в рейтингу Кабінету міністрів, вперше в своїй історії обійшовши місто Київ. Харківська область - лідер, і ми будемо рухатися далі цим шляхом, тому що все починається з середньої освіти. Формування особистості з державницькою позицією починається зі школи. Я оптимістично дивлюся на розвиток системи освіти в Харківській області. З боку облдержадміністрації ми будемо робити максимум для того, щоб у школах регіону була гідна матеріально-технічна база, а школярі відчували увагу до себе і перспективи. Ми також прийняли рішення, що кращі випускники шкіл Харківської області будуть закріплені за департаментами Харківської облдержадміністрації. Ми будемо супроводжувати їх для того, щоб за 4-5 років, коли вони закінчать виші, система державного управління отримала підготовлених молодих фахівців».

Довідка. 27 травня урочисті та святкові заходи з нагоди закінчення навчального року-2015/2016 пройшли в 817 загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області. Всього в регіоні - 20 448 випускників 11-х класів, ПТНЗ та вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації та 19 628 випускників 9-х класів.

Більше фото