Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін зустрівся з українськими боксерами - призерами Олімпійських ігор

Ігор Райнін зустрівся з українськими боксерами - призерами Олімпійських ігор

З олімпійським чемпіоном Олександром Усиком, срібним і бронзовим призерами Олімпіади Денисом Берінчиком та Олександром Гвоздиком голова ХОДА обговорив можливість проведення в Харкові Олімпійського дня за участю кращих спортсменів України.

Учасники зустрічі обговорили перспективи розвитку українського спорту, погодившись, що основою для нього має стати дитячо-юнацький спортивний рух.

«Ми розуміємо, що чемпіонів потрібно виховувати з юного віку. Для цього потрібна матеріально-технічна база, тренерський склад. Тому в минулому році ми в Харківській області в 6 разів збільшили фінансування спорту», - розповів Ігор Райнін.

Він також наголосив на необхідності популяризації спорту в суспільстві.

«На жаль, сьогодні в країні немає масової популяризації спорту. А саме перемоги спортсменів можуть стати базовими цінностями для країни, - підкреслив голова облдержадміністрації. - Сьогодні ми ведемо цю роботу в області, намагаємося задавати спортивний тон: всіляко підтримуємо наших спортсменів і робимо все, щоб якомога більше харків'ян знали про їхні успіхи».

Олександр Усик зазначив, що популяризувати спорт потрібно, спираючись на українські традиції, піднімаючи рівень патріотизму у молоді.

«В України багаті військові традиції козацтва. У нас є, чим пишатися: славна історія, герої, на прикладі яких потрібно навчати молодь», - підкреслив боксер.

Під час зустрічі також обговорили перспективи українських спортсменів на майбутній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Ігор Райнін зазначив, що на сьогоднішній день спортсмени Харківської області вже отримали 21 олімпійську ліцензію, за прогнозами їх має бути близько 30.

Голова ХОДА запропонував боксерам-олімпійцям провести в Харкові широкомасштабне спортивне свято за підсумками Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Спортсмени підтримали ідею Ігоря Райніна і погодилися взяти участь в Олімпійському дні, який запланували провести восени.