Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь у святі Останнього дзвоника в Харківському фізико-математичному ліцеї № 27

Юлія Світлична взяла участь у святі Останнього дзвоника в Харківському фізико-математичному ліцеї № 27

Перший заступник голови ХОДА привітала школярів та вчителів від імені керівника області Ігоря Райніна.

«Ваш ліцей з року в рік показує бездоганні результати, і це - ваша заслуга, заслуга ваших батьків та вчителів. Ви прославляєте Харківщину та Україну не лише на національному рівні, але й на міжнародному, - підкреслила Юлія Світлична. - Вперше в історії регіону Харківська область у 2015 році стала лідером серед всіх регіонів України за соціально-економічним розвитком, зокрема - за напрямком «Доступність та якість послуг у сфері освіти», обігнала навіть столицю України -  місто Київ. Я вітаю вас з цим результатом».

Цього року ліцей випускає 56 дітей. Усього в закладі навчаються 584 учні. Директор ліцею Юлія Єременко відзначила, що 4 учні закладу отримали право представляти нашу країну у збірних командах України на міжнародній олімпіаді з математики та фізики, школярі також візьмуть участь у відборі на олімпіаду з хімії, який пройде влітку.

«Серед наших учнів є переможці міжнародної математичної олімпіади в Румунії, Європейської математичної олімпіади для дівчат, Менделеєвської олімпіади з хімії, - зазначила Юлія Єременко. – Також ми знаємо, що, за попередньою інформацією, цього року 3 наших учні набрали 200 балів у ВНО з математики».

Юлія Світлична також відзначила, що 180 дітей ліцею – переможці  обласних олімпіад, 40 - переможці всеукраїнських олімпіад з математики, фізики, інформатики, хімії, двоє учнів стали переможцями ІІІ Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

«Днями пройшла зустріч голови області Ігоря  Райніна з талановитими дітьми Харківщини. І мені приємно відзначити, що 25% від усього загалу учасників цієї зустрічі представляли ваш ліцей. Я вважаю, що це - привід для вашої гордості», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що одне з питань, яке було озвучено голові Харківської облдержадміністрації на цій зустрічі, - це недостатній рівень забезпечення ліцею технічним обладнанням. Аби допомогти учбовому закладу у вирішенні порушеного питання, Юлія Світлична під час урочистої лінійки передала директору ліцею паспорт на мультимедійне обладнання.

Також перший заступник голови ХОДА вручила найкращим вчителям ліцею листи подяки Харківської облдержадміністрації. Школярі ж отримали солодкі подарунки. 

За інформацією Юлії Світличної, 27 травня урочисті та святкові заходи з нагоди закінчення навчального року-2015/2016 та свята «Останній дзвоник» відбулися у 817 загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області. Цьогоріч в регіоні - 20448 випускників 11-х класів, ПТНЗ та вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

«Я дуже сподіваюся, що кожен з випускників Харківщини доб’ється бажаного результату і вступить до вищих навчальних закладів. Це - основне завдання кожної школи: випустити якомога більше здібних дітей для того, щоб вони змогли реалізуватись не лише в науці, а й в житті», - зазначила Юлія Світлична.