Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 4000 студентів взяли участь у параді вишів, присвяченому Дню Європи

Більше 4000 студентів взяли участь у параді вишів, присвяченому Дню Європи

Участь у заході взяли перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський та інші представники дипломатичного корпусу.

22 травня в Харкові пройшов парад вишів і презентація їх потенціалу під девізом «Європейському місту - європейську освіту!» Захід харківські студенти організували спільно з ХОДА. Презентацію вищих навчальних закладів регіону відкрила перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Вона привітала всіх, хто сьогодні на Харківщині святкує День Європи.

«За дорученням глави області Ігоря Райніна вітаю вас із цим святом. Ми з вам знаємо, що Харків - це Європа. Я закликаю вас щоденною працею - кожного на своєму місці - просувати Україну на шляху до європейських цінностей. Європа - це не тільки географічне поняття, Європа - це модель побудови держави, це модель побудови суспільства. Це єдність, солідарність, згуртованість, активна громадянська позиція і відповідальність за зроблений вибір», - підкреслила, звертаючись до учасників заходу, Юлія Світлична.

Перший заступник керівника облдержадміністрації також зазначила, що однією з необхідних умов для інтеграції до світового співтовариства є володіння мовою міжнародного спілкування - англійською. «Саме тому Президент України Петро Порошенко оголосив 2016 й роком англійської мови», - підкреслила Юлія Світлична.

Перейшовши на англійську мову, вона зазначила, що минулого року в Харківській області розпочалася реалізація проекту «Європейський центр іноземних мов голови Харківської обласної державної адміністрації», у межах якого кожен бажаючий може безкоштовно вивчати англійську мову. Також цього літа буде збільшено кількість мовних таборів для школярів Харківської області.

У святкуванні Дня Європи взяли участь близько 4 тисяч студентів із 31 ВНЗ Харківщини. Усі вони колоною пройшли вулицею Сумською - від площі Свободи до Парку Горького, де відбулися урочистий студентський парад і презентація кожного з вузів.

 

Більше фото.