Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Активісти військово-патріотичного руху проведи всеукраїнські навчання

Активісти військово-патріотичного руху проведи всеукраїнські навчання

Понад 100 активістів військово-патріотичного руху зі всієї України взяли участь у семінарі «Кузня захисників України», що пройшов 22 – 24 квітня у Білій Церкві.

Всеукраїнський семінар було організовано Міністерством молоді та спорту України спільно із «Всеукраїнським об’єднанням військово-патріотичних організацій».

Участь у семінарі взяли учасники з 22 регіонів України. Вони представляли військово-патріотичні клуби, об’єднання учасників АТО та молодіжні організації.

Для учасників заходу проводилися теоретичні і практичні заняття з методів національно-патріотичного виховання, українського впоряду і церемоніалів, школи виживання як основи загартування молоді, домедичної підготовки та новітніх аспектів військової підготовки за стандартами НАТО. Учасники навчалися фізичного загартування через військовий рукопашний бій. Також на заняттях обговорили поетапні кроки, необхідні для розвитку військово-патріотичного виховання, створення військово-патріотичних осередків в регіонах України. Також відбувалися тактичні навчання з використанням пейнтбольного обладнання.

Начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Микола Ляхович провів лекцію про формування національно-патріотичної і оборонної свідомості молоді.

«Перш, ніж давати молоді мілітарні знання, ми повинні сформувати національну свідомість, громадянську відповідальність та повагу до українських самобутних цінностей, зокрема мови і культури, а також популяризувати серед підростаючого покоління стандарти країн НАТО», – наголосив Микола Ляхович. Він закликав учасників семінару створювати робочі групи в своїх областях щодо підготовки і проведення подібних семінарів на місцевому рівні.