Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники структурних підрозділів ХОДА взяли участь у навчаннях з тероборони

Керівники структурних підрозділів ХОДА взяли участь у навчаннях з тероборони

Тактико-спеціальні навчання відбулися 21 травня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Крім керівництва структурних підрозділів ХОДА, у зборах також взяли участь представники Національної поліції, військових комісаріатів, правоохоронних структур.

«Ці навчання сьогодні проводяться за вказівкою голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна. Вони носять скоріше ознайомлювальний характер. Ідея навчань - у тому, щоб ознайомити керівників департаментів, відділів і підрозділів облдержадміністрації з діяльністю в рамках тероборони та надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території нашої області», - зазначив заступник голови – керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов.

Під час навчань керівники структурних підрозділів ХОДА ознайомилися з діями працівників поліції під час ліквідації масових заворушень; діями співробітників вибухотехнічного відділу ГУНП в Харківській області з обстеження, евакуації та знешкодження підозріливого предмету; роботою кінологів Управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області, які продемонстрували дії працівників поліції особливого призначення із затримання автомобіля з порушниками, а також дії кінологів зі службовими собаками під час затримання злочинців та огляду транспортних засобів. Окрім того, керівники структурних підрозділів ХОДА ознайомилися з діями працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час ліквідації пожежі у багатоповерховій будівлі та евакуації потерпілих.

«У нас вистачає людей, які можуть вийти на вулицю, спалити авто, пограбувати перехожих. Такі приблизно ситуації і були сьогодні продемонстровані, - зазначив ректор ХНУВС Валерій Сокуренко. – Керівники структурних підрозділів ХОДА не просто отримали цікаві враження, вони подивилися алгоритм дій у тій чи іншій складній ситуації. Також подивилися, які рішення приймає керівник і які застосовуються сили та засоби для того, щоб зупинити злочинця чи боротися з техногенною катастрофою».

Окрім демонстраційної частини навчання, також передбачили й практичну роботу. Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації отримали практичні навички користування вогнепальною зброєю, а також навички в подоланні смуги перешкод та гасіння пожежі. Керівники департаментів ознайомилися з діями з припинення правопорушення на блокпосту та облаштуванням первинних фортифікаційних споруд.

«В області реалізуються три комплексні безпекові програми: територіальної оборони, забезпечення публічної безпеки та протидії терористичній діяльності. Практично всі елементи програм представлені на цих навчаннях, де керівники структурних підрозділів ХОДА та правоохоронних органів на власні очі можуть побачити можливі надзвичайні події та ризики, які можуть виникнути. А також засоби та заходи, які дозволять їм ефективно протидіяти», - зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

Під час зборів керівники департаментів оглянули військову, спеціальну техніку та озброєння, що використовується підрозділами МВС України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«На території області такі навчання проводяться вперше. Я думаю, що в подальшому ми будемо продовжувати навчання наших співробітників, особливо керівників департаментів. Надалі плануємо залучати до таких зборів і голів РДА. Для того щоб на власні очі люди бачили, що може відбуватися, і вміли боротися з цим», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

Більше фото