Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Банки Харківської області активно виходять на міжнародну арену. Юлія Світлична

Банки Харківської області активно виходять на міжнародну арену. Юлія Світлична

20 травня під керівництвом першого заступника голови ХОДА в облдержадміністрації пройшов урочистий прийом з нагоди Дня банківського працівника.

Від імені голови ХОДА Юлія Світлична привітала присутніх з професійним святом і побажала фінансової стабільності, надійних клієнтів, а також миру в незалежній і єдиній Україні.

«Стабільний розвиток банківської сфери є фундаментом розвитку кожної держави, а також стабільності економіки та соціальної сфери, - підкреслила Юлія Світлична. - Безумовно, банківська система є одним з основних чинників фінансової самодостатності, якою може похвалитися Харківська область. І це - не просто наша оцінка і ваша заслуга. Це - об'єктивна оцінка рейтингу Кабінету Міністрів України, згідно з яким Харківська область є лідером за соціально-економічним розвитком у країні. Це й ваша заслуга як представників банківського сектору. Це заслуга всіх жителів Харківщини. Так, безумовно, ми розуміємо, що є, над чим працювати і чого прагнути, проте фундамент для майбутніх успіхів уже закладено».

Перший заступник голови ХОДА також зазначила, що банківський сектор достойно та яскраво представлений на Харківщині. Частина банків ефективно реалізують державні програми у сфері енергоефективності та енергозбереження, а також здійснюють низку соціальних гарантій.

«Частина великого банківського сектору продовжує завойовувати довіру клієнтів, впроваджуючи нові послуги, які спрощують спілкування банківських працівників і громадян. Частина банків активно виходить на міжнародну арену і по крупицях завойовує той авторитет, який дозволяє нам сьогодні залучати іноземних інвесторів на територію Харківщини і надавати великий пакет можливостей для всіх сфер і секторів економіки», - зазначила Юлія Світлична.

Голова правління ПАТ «Мегабанк» Олена Жукова підкреслила, що завдяки підтримці керівництва області банківська система Харківського регіону працює на високому рівні. Вона також зазначила, що головне завдання на сьогодні для представників банківського сектору - відновлення довіри населення.

«З гордістю вітаємо Харківську область з високою оцінкою на всеукраїнському рівні. З тим, що наш регіон є лідером за соціально-економічним розвитком серед усіх регіонів України. У цьому є й наша заслуга, в тому числі, - зазначила Олена Жукова. - Ми, банкіри, вперше за два роки зустрічаємо своє професійне свято з гарним настроєм. Ми бачимо ті чинники, які сигналізують про стабілізацію ситуації в банківській системі. Вперше, станом на 1 січня 2016 року, грошові залишки на кореспондентських рахунках банківської системи перевищили 100 млрд грн. Це - історичний пік. І завдяки цьому ми можемо собі дозволити знижувати вартість залучених ресурсів, а також активізувати кредитування. У першому кварталі 2016 року банки в 4 рази, у порівнянні з минулим роком, збільшили фінансування аграрного сектору. Ці цифри говорять самі за себе. Також збільшилися обсяги з авалювання векселів. Зростає попит на інші види послуг банківської системи і споживче кредитування».

У ході урочистого прийому кращі банківські працівники були нагороджені обласними відзнаками.

Більше фото