Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В районах Харківської області відзначили День вишиванки

В районах Харківської області відзначили День вишиванки

Колективи працівників вийшли на роботу у вишиванках та національних костюмах, також в установах області пройшли різноманітні заходи.

Зокрема, працівники Харківської районної державної адміністрації та Харківської районної ради цього року вирішили не лише одягти вишивані сорочки, а й організувати своєрідний флешмоб  – створити «живий» герб України. На завершення флешмобу відбулася акція «Масове фото у вишиванках».

В  місті Первомайський відбулися урочисті заходи, присвячені Дню вишиванки, в яких взяли участь мешканці міста та району, керівники районної та міської влади. Єдиною великою колоною пройшли містом сотні мешканців у вишиванках, а в руках учасники несли полотнища кольорів національного прапору України. 

«Це свято єднає українців незалежно від їх статі, соціального статусу, віросповідань чи політичних поглядів. Вишиванка - наш національний одяг. Вишиванка - наш генетичний код. Мені дуже приємно, що така кількість громадян взяла участь в цій події. Ми повинні зберегти ці традиції», - зазначив голова райдержадміністрації Володимир Павленко.

Окрім того, в загальноосвітніх закладах Первомайського та Дергачівського районів в рамках проведення Всеукраїнської акції «День вишиванки» відбулися різноманітні заходи: святкові лінійки, конкурси малюнків, віршів та пісень.