Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області скорочуються борги підприємств по заробітній платі

В області скорочуються борги підприємств по заробітній платі

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

19 травня відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Керівник соціальної галузі регіону відзначив пріоритетність цього питання в реалізації державної соціальної політики обласною державною адміністрацією. Також він зауважив, що стан погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на особистому контролі голови ХОГА Ігоря Райніна.

За даними Юрія Шпараги, підприємства-боржники охоплені моніторингом з питань оплати праці.

«По кожному підприємству-боржнику складено паспорт, здійснюється щомісячний контроль за виконанням укладених графіків погашення заборгованості», - відзначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА.

Також інформація про виявленні в ході моніторингу порушення чинного законодавства з праці передається до Головного управління Державної служби з питань праці в Харківській області для вжиття заходів до керівників підприємств в межах її повноважень. З початку 2016 року передано 120 зведень.

«Як результат, борги із заробітної плати в області скорочені в порівнянні з даними на 1 квітня цього року на 10,9 млн грн - 5,6 %. Ліквідована заборгованість у АК «Харківобленерго», на ДП «Харківський облавтодор», ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», у професійно-технічних навчальних закладах», - наголосив Юрій Шпарага.

На черговому засіданні обласної комісії про причини існування боргів та перспективи їх погашення інформували керівники ДП «ХЕМЗ», ПАТ «Харківський електротехнічний завод «Трансзв’язок», КП Старосалтівський КЖКП.

Крім того, обговорено питання погашення заборгованості з відшкодування виплачених пільгових пенсій на ПАТ «Світло Шахтаря». Також розглянуто стан погашення боргів на підприємствах ПАТ «Теплоенергомонтаж» та УДНДІ «Укрводгео».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, направлені на ліквідацію боргів, керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.