Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цьогоріч до ЗСУ з регіону направлено близько 1200 контрактників

Цьогоріч до ЗСУ з регіону направлено близько 1200 контрактників

Чергова команда призовників зі 176 осіб вирушила зі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату.

Так, більшість хлопців і дівчат, відібраних у травні цього року, після проходження спеціальної підготовки служитимуть у частинах Повітряних сил нашого війська. При цьому кожен третій новобранець вже має досвід служби в армії, а кожен сьомий до військкомату прийшов з посвідченням учасника бойових дій.

«Активність мешканців Харківщини в плані призову до армії на професійній основі припала на березень-квітень після проведення низки інформаційно-роз’яснювальних заходів. Не останню роль в цьому відіграло підвищення мінімального грошового забезпечення до 7000 гривень та зміцнення соціального забезпечення воїнів, - зауважив т.в.о. військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. - З початку 2016 року ми, як кажуть, «поставили під штик» близько 1200 добровільних рекрутів, що удвічі більше, ніж ми набрали за увесь 2015 рік».

Офіцери Харківського обласного військкомату зазначають, що у квітні-травні до них приходили сотні цьогорічних випускників навчальних закладів, яких цікавили перспективи служби у Збройних силах України. До речі, на даний час понад 120 харків’ян збирають необхідні документи для підписання контракту з оборонним відомством, і до війська вони вирушать вже на початку червня.

Довідка. У 2015 році 635 мешканців Харківщини стали професійними військовослужбовцями, що стало рекордним в регіоні за усю історію незалежної України.