Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі Балаклійського району провели озеленення та прибирання сіл та райцентру

Жителі Балаклійського району провели озеленення та прибирання сіл та райцентру

Прибирання територій населених пунктів, ремонт пам’ятників та висадження дерев проходили в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Як повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук, упродовж акції до заходів з благоустрою в районі долучилися майже 14 тисяч громадян, у тому числі - понад 3 000 учнів та студентів. Спільними зусиллями було ліквідовано 139 несанкціонованих сміттєзвалищ, очищено від сміття 82 км берегів водойм, упорядковано 76 братських могил та меморіальних комплексів.

«Наразі Балаклійщина - один з тих районів Харківської області, де активно проводилися роботи з озеленення. З початку акції тут упорядковано 37 парків та скверів, висаджено 2636 саджанців дерев та 311 кущів. Наприклад, в селищі Андріївка в парку висадили понад 500 саджанців берези, липи, горобини, клену», - розповів Андрій Тимчук.

У самому райцентрі громадяни озеленили територію «селища Нафтовиків», висадивши майже 100 дерев. Державними службовцями та представниками обласної, районної та міської рад було упорядковано газони та висаджено зелені насадження в центральному парку міста Балаклія.

Також екологи розповіли, що на території Борщівської сільської ради місцеві жителі завершують роботи з упорядкування місця масового відпочинку населення «Журавель».

«Популярну у молодят місцину розчистили від чагарників та сміття та встановили альтанку для відпочинку», - розповіли в сільській раді.

У селищі Андріївка під час масового прибирання взялися за ремонт пам’ятника Тарасу Шевченку. Причому, за свідченнями учасників ремонту, була проведена значна робота – пам’ятник фактично врятували від руйнування. Зараз тут вже зроблена огорожа навколо пам’ятника, встелені тротуари, встановлюється освітлення.