Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни завоювали 16 нагород на змаганнях з велоспорту

Харків’яни завоювали 16 нагород на змаганнях з велоспорту

15 та 16 травня в лісопарку відбулися п’ятий етап чемпіонату України з велоспорту маунтенбайк в дисципліні «крос-кантрі елімінатор» та третій етап Кубку України з крос-кантрі.

В змаганнях взяли участь 60 спортсменів з дев’яти областей України, а за їх підсумками на рахунку велосипедистів Харківщини було 7 золотих, 8 срібних та 1 бронзова нагорода.

На етапі чемпіонату України харків’яни здобули 3 золоті та 5 срібних нагород. Дуже впевнено виступили юніори та юніорки, зайнявши перші два місця. Серед юніорів гонку виграв Антон Буклєй, а другим був Том Рего. Серед юніорок «золото» здобула Мар’я Шерстюк, а другою на фініші була Маргарита Лукашова.

В змаганнях серед дівчат харківські велогонщиці також посіли перші два місця. «Золото» здобула Марина Алтухова, а «срібло» – Аліна Богдан.

Срібними медалями чемпіонату України також відзначилися Михайло Аксьонов – в змаганнях серед юнаків, та Віктор Водолага – в змаганнях серед чоловіків.

На етапі Кубку України харківські велогонщики завоювали 4 золоті, 3 срібні та 1 бронзову медаль. Знову успішно харків’яни виступили в юніорській категорії. В змаганнях серед юніорів на цей раз «золото» виборов Том Рего, а другим на фініші був Олег Перепелиця.

Серед юніорок «золото», як і на етапі чемпіонату України, здобула Мар’я Шерстюк, а другою була Маргарита Лукашова.

Також успішно виступили юнаки та дівчата. Серед юнаків перше місце посів Михайло Аксьонов, другим на фініші був Микола Сухопалов. А в змаганнях серед дівчат перемогла Марина Алтухова.

В гонці серед чоловіків бронзову нагороду здобув Віктор Водолага.

Наступні етапи чемпіонату та Кубку України відбудуться 20 та 21 травня в Сумах.