Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Газовики обіцяють винагороду за інформацію про крадіїв блакитного палива

Газовики обіцяють винагороду за інформацію про крадіїв блакитного палива

Як повідомили в ПАТ «Харківгаз», за 4 місяці поточного року фахівці компанії зафіксували майже 100 самовільних підключень та врізок споживачів до газових мереж.

За словами газовиків, найчастіше крадіжками газу займаються споживачі, які використовують його для здійснення підприємницької діяльності, але не хочуть платити за енергоресурс. Ще одна категорія крадіїв – це споживачі, які офіційно відключені від мережі через значну заборгованість за газ.

«Такі втручання у систему газопостачання не тільки завдають збитків державі, а й, як правило, спричиняють аварії. Через це без газу на тривалий час можуть залишитись мешканці сусідніх будинків, вулиць або квартир», - зазначив заступник голови правління з обліку газу ПАТ «Харківгаз» Юрій Маслюк.

Для попередження таких випадків в компанії вирішили впровадити практику співпраці та винагороди споживачів, які проінформують підприємство про факти незаконного використання газу.

«Ми вдячні людям, які виявляють пильність при споживанні природного газу. Тому впроваджуємо практику преміювання наших клієнтів. Якщо інформація про незаконне використання газу буде підтверджена, споживача, який попередив шахрайські дії та аварійну ситуацію, очікує винагорода», - повідомив Юрій Маслюк.

Розмір винагороди визначатиметься в кожному випадку окремо - залежно від збитків від розкрадання блакитного палива.

Повідомити про незаконні приєднання до системи газопостачання, втручання в роботу лічильників газу, інші дії, що перешкоджають стабільній роботі газових мереж мешканці Харківської області можуть за телефоном ПАТ «Харківгаз» (057) 341-44-70. Вся отримана підприємством інформація матиме конфіденційний характер.