Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь в урочистому вечорі, присвяченому Дню незалежності Держави Ізраїль

Юлія Світлична взяла участь в урочистому вечорі, присвяченому Дню незалежності Держави Ізраїль

Перший заступник голови ХОДА від імені глави області Ігоря Райніна привітала гостей святкового вечора та всіх громадян Ізраїлю з 68-ю річницею проголошення незалежності.

«Завдяки зусиллям багатьох поколінь держава все-таки показала, наскільки один гордий народ може в складних умовах показувати стійкість позицій, - підкреслила Юлія Світлична. - Ізраїль, територія якого менше, ніж територія Харківської області, сьогодні займає міцну позицію на геополітичній арені. І це заслуга всіх, хто живе в цій країні. Ця держава за складних кліматичних умов може забезпечувати продуктами харчування не тільки свій внутрішній ринок, а ще й експортувати продукцію. Це високотехнологічна держава, яке є флагманом у медицині, яка приваблює всіх своєю культурою та туристичними можливостями. Так, незалежність дістається дуже складно: ціною сліз і крові. І ми в цей складний кризовий час прекрасно розуміємо наших друзів, підтримку яких відчуваємо кожен день».

Юлія Світлична зазначила, що за підтримки Посольства Держави Ізраїль в Україні, завдяки активній роботі Ізраїльського культурного центру в Харківській області впроваджується низка культурних, освітніх, медичних проектів. Перший заступник голови ХОДА побажала єврейському народові щастя, добробуту та гордості за свою країну.

Також Юлія Світлична вручила директору Ізраїльського культурного центру в Харкові Неллі Шульман пам'ятний подарунок. Керівник центру, у свою чергу, подякувала присутнім за увагу до цього важливого ​​для кожного ізраїльтянина свята і зазначила, що День незалежності Держави Ізраїль відкривається запалюванням 12 факелів на горі Герцля в Єрусалимі.

«Ми дуже пишаємося нашим минулим і з надією дивимося в майбутнє. Кожне покоління ізраїльтян пишається своїми досягненнями: це й сільське господарство, і наука, й високі технології, і медицина. Але найбільше ми пишаємося та цінуємо все-таки людей. У нас небувалі люди: дуже працьовиті та гостинні. Це люди, які не байдужі ні до чого. І важливо помітити, що це люди, які мають різні думки. Всі ми - різні: у нас різна побутова культура, різне сприйняття, ми маємо різноманітні політичні погляди, ми - релігійні, світські, але є речі, в яких ми завжди солідарні, речі засадничі, є те, що важливо для кожного ізраїльтянина. І день незалежності - це саме такий день», - сказала Неллі Шульман.

Вона також зазначила, що 68-ма річниця незалежності присвячена столиці Ізраїлю - Єрусалиму. Неллі Шульман побажала всім народам світу благополуччя та процвітання.

Довідка. 14 травня 1948 року підписано Декларацію незалежності й Давид Бен-Гуріон проголосив про створення нової держави, яка отримала офіційну назву Мединат Ісраель - Держава Ізраїль. Цей день за дві тисячі років став точкою нового відліку єврейської державності.