Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасники АТО провели жеребкування щодо виділення садових ділянок у Зміївському районі

Учасники АТО провели жеребкування щодо виділення садових ділянок у Зміївському районі

У Харківській області створюється вже дев'яте дачне селище для воїнів АТО. 13 квітня відбулася жеребкування з видачі 167 садових ділянок на території Борівської сільської ради Зміївського району.

Про це повідомив юрист Головного управління Держгеокадастра в Харківській області Костянтин Рибалко. За його даними, в цілому учасникам АТО в нашому регіоні вже видано 1877 дозволів на земельні ділянки площею близько 2,5 тис. га. Також земельник зазначив темпи, з якими створюються садові товариства. Наприклад, вони вже працюють на території Коротичанскої та Вільхівської сільських рад.

«У Вільхівці вже навіть підготовлені документи та зареєстроване саме садове товариство у формі обслуговуючого кооперативу. Тобто йде етап передачі юридичній особі (садовому товариству) земель загального користування - доріг, площі під дитячі майданчики тощо», - пояснив Костянтин Рибалко. За його даними, у стадії реалізації знаходиться ще 6 таких соціальних проектів.

На чергове жеребкування з виділення садових ділянок прийшло близько сотні учасників АТО. Гвардії молодший сержант механізованих військ, командир відділення Олександр Бобовський недавно демобілізувався. Харків'янин розповів, що вже встиг відвідати одну з нарад із земельних питань і сьогодні вже бере участь у жеребкуванні.

Отримати садову ділянку планує також дружина військовослужбовця, який на даний момент знаходиться на передовій. Жінка пояснює - вони з чоловіком родом із окупованого Дебальцевого.

«Визначилася брати ділянку в Харківській області, тому що тут ніяких проблем із видачею та оформленням немає. Сподіваюся, що нам вдасться побудуватися і бути ближче до дочки, яка зараз навчається в Харкові», - розповіла про плани жінка.

Голова Харківської обласної громадської організації «Союз ветеранів АТО» Анатолій Козловський зазначив, що учасники сьогоднішнього жеребкування отримають наділ площею 12 соток на рівній ділянці поруч із річкою та лісом.

«Поруч також село Червона Поляна, і в подальшому ми плануємо ввести ділянки до складу села. Для будівництва житла воїнам АТО ми плануємо залучити кошти за обласною програмою, де частину витрат компенсує обласний бюджет. Також разом із будівельними організаціями ведемо переговори щодо того, щоб використовувати канадські технології - вони дешевше та скорочують терміни будівництва», - пояснив Анатолій Козловський.

Оформлення права власності на ділянку не займе багато часу, вважає юрист Головного управління Держгеокадастра в Харківській області Костянтин Рибалко.

«Як правило, весь період оформлення займає близько 3 місяців», - уточнив фахівець.