Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські самбісти здобули медалі чемпіонату Європи

Харківські самбісти здобули медалі чемпіонату Європи

З 13 по 15 травня в російському місті Казань відбувся чемпіонат Європи зі спортивного та бойового самбо серед чоловіків і жінок.

В чемпіонаті взяли участь 240 спортсменів з 30 країн Європи, які розіграли медалі в спортивному та бойовому розділі самбо. Україну представляли 27 самбістів, які привезли додому 4 срібні та 15 бронзових медалей. Два «срібла» та чотири «бронзи» були на рахунку харків’ян. Про це повідомляють у Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА.

В змаганнях серед чоловіків у ваговій категорії до 62кг віце-чемпіоном Європи став Дмитро Євдошенко. У фіналі він поступився супернику з Росії Руслану Багдасаряну.

Ще одне «срібло» в спортивному розділі самбо серед чоловіків здобув Артур Саркісян. У фіналі вагової категорії до 74 кг харків’янин поступився борцю з Азербайджану Амілю Гасімову.

Бронзовими медалями в змаганнях серед жінок відмітилися Анастасія Новікова (вагова категорія до 48кг) та Анастасія Шевченко (вагова категорія до 60кг).

В бойовому розділі самбо на рахунку харківських спортсменів також були дві «бронзи», які завоювали Бачукі Багішвілі (вагова категорія до 74кг) та Владислав Руднєв (вагова категорія до 74кг).

В загальнокомандному заліку бойового розділу самбо українці посіли друге місце.