Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

63 призовники з Харківщини поповнили лави української армії

63 призовники з Харківщини поповнили лави української армії

Перша у 2016 році відправка строковиків до підрозділів ЗСУ та прикордонної служби України відбулася 12 травня.

В урочистостях взяв участь директор Департаменту оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Олексій Максимов.

Він привітав строковиків від імені голови ХОДА Ігоря Райніна з початком військової служби.

«Вам доводиться служити у важкі часи, коли ваші старші побратими відстоюють суверенність нашої держави в зоні АТО, захищаючи Україну від зовнішнього ворога. Але при цьому сьогодні ми маємо зовсім іншу - боєздатну, сильну та сучасну армію. І сьогодні немає вищої честі, ніж зі зброєю в руках боронити державу, - підкреслив Олексій Максимов, звертаючись до призовників. - Під час служби ви пройдете вишкіл у добрих умовах, отримаєте спеціальності, а головне  - загартування, яке стане підґрунтям для подальшого життя».

За інформацією в. о. військового комісара Харківської області Юрія Калгушкіна, 23 з 63 харківських строковиків служитимуть у навчальних підрозділах Збройних сили України, 40 - у підрозділах прикордонної служби.

«Комплектування Державної прикордонної служби строковиками у цьому році відбувається вперше за останні 9 років, раніше це були тільки військові-контрактники. Але жоден солдат строкової служби не буде служити в зоні АТО», - наголосив Юрій Калгушкін.

Він також зазначив, що кожному призовнику строкової військової служби буде виплачено одноразову грошову компенсацію у розмірі 2-х мінімальних заробітних плат - 2900 грн. За тими призовниками, які офіційно працевлаштовані, зберігається робоче місце та середня заробітна плата.

Всього протягом травня-червня Харківщина має відправити до лав української армії 1200 строковиків, які проходитимуть службу у Збройних силах України, Національній гвардії, прикордонній службі та в Державній спеціальній службі транспорту.